fredag 26. november 2010

Bokanbefaling og heklede juleblomster

For noen år siden fikk jeg denne boka av mamma i julegave. Den er nydelig! Vakre bilder, og mye interessant lesestoff! Forfatteren kommer med mange orginale ideer, og hun tar tradisjon på alvor, samtidig som hun innfører noe nytt og spennende i det kjente gamle. Litt uforutsigbarehet, litt nytenkning + gammel god tradisjon er en god kombo synes jeg! Mye av boka har hun viet til julen og ventetiden. Men alle gamle merkedager er nevnt og skrevet om. Hun følger primstaven.


Nå har jeg tatt frem boka fra en pappeske, hvor den har ligget siden forrige flytting. Denne gangen er det de gamle på jobb som skal få glede av noen av fortellingene. Og så skal jeg drømme meg bort litt. Fable om julefeiring på det lille småbruket, grøten som er satt ut på låven, treet som står ferdig pyntet i finstuen (inn til stuen er det dobbetldør selvfølgelig). Frodige julegleder og julestjerner i vinduskarmene, duften av julebakst fra spiskammeret... *sukk*

De heklede juleblomstene, eller hva jeg skal kalle de, skal jeg lage fler av. Fant en liten pose med messingringer og bjeller i syskrinet mitt. Noe jeg har arvet etter tante. Garnrester og heklenål hadde jeg og, så da var det bare å sette igang:) Husker farmor hadde slike på juletreet sitt:)

6 kommentarer:

Unknown sa...

Så koseligt da!
Skikkelig fin blei den julepynten og :o)

Eg fekk faktisk tatt bilde av dei flotte su lagde te oss i dag :o)

Hadde vore kjekt om du hadde meldt deg på kalenderen min snuppa :o)
Eller har du allerede? E litt ør sjøl her ser du ;o)

gult hus i svingen sa...

flott bok dette:)Jeg har også en julebok som heter Norsk jul og inneholder noe av det samme som din:) Deler drømmen om småbruk med deg, Kristin:) Og har akkurat de samme bildene inni hodet:);)

Håper du har det fortsatt bra i den nye jobben, og at babyen i magen og Eline vokser og trives:) Pass på deg selv i denne tida med full jobb, graviditet og lita jente i tillegg:)

Fredagsklemmer til snille Kristin fra Trine:)

hobbyvimsa sa...

Kos deg med hekling i helgen,god helg!!!Kjempe fine roser du har laget..klem Lindaღ

IC.B sa...

Ha, der ser du Kristin min. Du klarte å lage de like fine som mine! Og med en bjelle istedet for en perle :) Kos deg med drømmene. Stor klem

Skjerstad sa...

Søte juleblomster :) Blir fine på juletreet eller i vinduet disse :) juletradisjoner som går i arv er så koselig. Jeg er veldig tilhenger av de :) Kos deg med hekling ( jeg hekler en oppvaskklut for tiden, er enklere det for en nybegynner ;)magen og familien :)

Ha en fin dag :)
Klem fra Janne

hobbyvimsa sa...

Hei igjen!!!tusen takk for koslig hilsen inne hos meg..ja jeg skal slappa av i helgen å passe godt på den lille prinsessen i magen..Blir jul uansett om ikke hjemmet er helt perfekt:)Ha en fin 1 advent til deg og dine også!1klem Linda:)