lørdag 13. mars 2010

påskehilsen til bestemor

varighet: 1 t + 1 time tørking og 5 timer i pressing hvis ønskelig.
ferdighet: ingen spesielle
målgruppe: barn, p.u.

Min lille datter fikk prøve seg på maling for første gang. Hun har tegnet litt, men ennå har hun ikke nok styrke i hendene til at blyanten vises serlig godt på arket. Et stort og godt malerskrin og en ordentlig pensel derimot, gjorde susen!

du trenger:
voksduk (hvis man er redd for bordet sitt)
stort ark
malerskrin
pensel
kopp med vann
passepratour eller ferdigklipte kort m vindu


Resultatet ble rene kunstverket, og med luft (les hvit passepartout) rundt, og ei fin ramme kan en godt henge opp maleriet på veggen. Vi hadde bestemt oss for å lage kort dene gangen, så jeg søkte med vinduet i kortet for å finne fine motiv. Motivene ble klipt ut og lagt til pressing. Ser mer ordentlig ut da! Jeg brukte kun 'påskefarger' denne gangen. Får barna bruke alle fargene de ønsker har de en tendens til å få en gråbrun mølje på arket sitt til slutt.

Siden jeg ikke har den hvite passepartouren rundt lillemors maleri, passet jeg på å finne motiver hvor det står igjen litt umalet ark. For min del synes jeg de blir lettere og mer behagelig å se på det ferdige resultatet hvis det er litt 'luft' i det.

Kortene kjøpte jeg på Ark, og denne gangen ble det med ovale vindu. ...siden det er påske:) Jeg skjærte ut et hvitt ark i samme størrelse som kortet som jeg limte bak på forsiden av kortet. Synes det ser mye penere ut slik.

Ingen kommentarer: