mandag 5. desember 2011

adventsidyll???

eller? Det er lett å få inntrykk av at julefreden allerede har senket seg i de tusen hjem. I interiørblader, og i koselige blogginnlegg strømmer nybakt-lukten mot en, og alle er blide og fornøyde. Og de koooser seg.

Realitet:

kl 06:00
Eline vræler, vil ikke stå opp. vræler, vil ikke kle på seg. vræler vil åpne en luke til i kalenderen. vræler, vil ikke i barnehagen.

fra 06:00 - 15:00 Olai vil ikke sove. Olai vil bli båret på, Olai vil ha oppmerksomhet, Olai blir aldri mett, Han gulper. på teppet, på seg selv, på mamman. Olai bader. Olai bæsjer. og gulper igjen. Olai vil ikke ligge på gulvet! han vil bli underholdt.

15:00
jeg lurer på hva vi skal ha til middag, sender ei melding til husbonden; det blir toro i dag. óg.

16:00
Husbonden og Eline kommer. Og Toro. Eline er sulten. Spiser en klementin. Spiser en kjeks. Vil ha mere. Får ikke. Vræler.

16:30
Middag. Olai er sulten. Han vræler. Eline vil ikke spise.

17:00-18:00
Kaos.

18:00
barneTV. Ro? Kanskje...

19:00
leggetid: Eline vræler. vil ikke. Skal ha mere mat. Skal leke med dokka, vræler. skal bare...

20:00
ungene er i seng. forhåpentligvis. foreldre segner om i sofaen. Skal det bakes julekaker? nå? nei.

22:00
trøtt

Sånn går no dagan. 
Tror det er slik for flere. Realiteten er ofte ikke slik en gir uttrykk for på blogg. For meg er bloggen et sted hvor jeg tar vare på det gode og fine. Hvor jeg samler og deler kreativitet og inspirasjon. Der jeg skriver ned de øyeblikkene jeg vil ta vare på. Vil det dermed si ar bloggen og innholdet er falsk? Siden jeg ikke skriver om nedturene og kranglene?  

Hva synes dere?

For å si det på en annen måte; julefreden har  ikke senket seg i dette hjemmet. Men da er det godt å bli minnet på å ta vare på de små øyeblikkene. Som da Olai fikk tak i pudderet fra natusan og helte over hele seg. Eller når Eline prater med de tre vise menn, og kaller de Gutta! Eller når husbonden vasker huset mens jeg ligger med kneet høyt hevet.

Ha ei fin, travel og god uke! 

Noen bilder fra pepperkakehusbakinga i helgen. Tanta mi har invitert tantebarna sine til pepperkakehusbaking i godt og vel 20 år nå, og nå er en ny generasjon på vei til å bli dreven innen husbyggerfaget! 

27 kommentarer:

PrinsessaPåErta sa...

Flott innlegg, kjente latteren kom boblende langt ned i magen!

Skulle tro du skrev om en dag i MITT liv!

Inneimellom alt kaoset som er hos en småbarnsfamilie er det jo så MANGE små FINE øyeblikk <3

Unknown sa...

For eit fantastisk herleg innlegg, Kristin :) Og så dønn ærleg - det likar vi :)
Du beskriv kvardagen til einkvar småbarnsfamilie, særleg det med vrælinga :) Oi-hoi om eg fekk pengar for alle gongane Malin slår seg vrang! :D
Men dei er jo berre verdas beste engleborn òg, som vi elskar over alt på jord :) Skulle gjerne sett eit bilete av Olai dekt av pudder, hehe :)
Deilig pepparkakehus :)
Go'klem

Skjerstad sa...

He he :) Du er så herlig Kristin, og ærlig ;) Ja det å være småbarnsfamilie er ikke alltid en dans på roser. Må være ærlig å si at jeg er litt glad den tida er forbi ;)
Koselig pepperkakehus :)

Klem fra Janne

Joni (pigesind) sa...

Aldeles ikke falskt å kun skrive om det gode! Det gjør jo de fleste:-) For meg er også bloggen et fristed, og jeg orker ikke å fylle den med negativitet! For å si det sånn, så var det laaangt i fra trivelig å ha juleverksted her i heimen for noen dager siden. Vræl, vræl;-) Men hadde jeg laget et innlegg om det, hadde det nok sett annerledes ut:-) Godt å lese dette i alle fall - utrolig ærlig! Det er visst ikke bare vi som har trass og gulp opp etter ørene;-)

Goood mandagskveld og mange klemmer til deg!

ReVinyl sa...

Veldig bra!

Utspiller seg noe sånt hos oss også. Jeg har valgt å stort sett bare skrive om det positive i min blogg. Slik at det blir mitt lille fristed fra hverdagens tjas og mas.

De fleste skjønner vell at det ikke er realiteten, håper jeg. Men kjenner at jeg lett kan gå i fella og tenke det selv, når andre viser sine rene, pene og ryddige hjem...

Ang Trøndelag, så vet jeg egentlig ikke. Tror ikke det. Vi tar en dag om gangen for tia, og føler at alt kommer egentlig ganske brått på...

Hva med dere?
Blir dere hjemme?

Klæm

Hildemiho sa...

Hi hi hi så fantastisk!! Og jeg som sikkert mange andre kjente meg sååå igjen i det du skrev, o herlige småbarnstid!! Men så er de jo så nydelige da, innimellom gulp og vræling.... Hi hi
Ingen adventsfred her i huset kan jeg love deg, og jeg har enda ikke kommet i gang med no julebaking...
Jeg skriver nok også mest om det positive i livet på bloggen, men så syns jeg det er så fint når folk innimellom åpner seg opp litt mer og viser oss mer av hele bildet som ikke er no glansbilde for noen av oss tror jeg...
Så takk for at du deler!!!
Klemmm

Sigyn sa...

Så god lesing! Nå er mine barn litt større da, så her er gulp, bading, bæsjing og slikt byttet ut med jobb... Men vræling og krangling har vi nok av så det holder! Her er det nok ingen julero før langt på natt natt til julaften. Julegavene har jeg ingen anelse om når jeg skal rekke å få handlet og enda mindre når jeg skal rekke å sende dem... Så har du julevask og baking... sukk... Men vi SKAL kose oss litt innimellom :) Jeg bruker bloggen min til det samme som deg, men vil ikke si at den er falsk... Det er også en utløp for litt kreatvivtet og en plass hvor jeg kan ta på meg headsettet, musikk i ørene, bilderedigering og blogging... Litt RO for mor :) Ha en fin uke...

Ragnhild sa...

Som ellers i livet foregår kosen innimellom vrælene, veldig godt skrevet :)

Tuppen og Lillemor sa...

Herlig lesing ;)

I en Sving sa...

Så flott skrevet. Hverdagens strabaser er kanskje ikke det som utbasuneres mest i bloggverden, men jeg syntes det er hyggelig å se at det er en sprekk eller to i idyllen. Da er man liksom ikke så alene *hihi*

Jeg har besøk av nissen og han skal dele ut en gave 14. desember. Kanskje du vil være med i trekningen? :)

gult hus i svingen sa...

Blir helt rørt avinnlegget ditt jeg, kristin og så ler jeg litt:) Husker såååå godt hvordan det var da våre barn var små. Ikke bare idyll nei...og det er det jo forsåvidt ikke nå heller;)
Julefreden senker seg skal du se, du er jo så flink til å minnes de gylne øyeblikkene:) Og de er det jo fløest av...tross alt:)

varm klem fra Trine:)

Anne sa...

Fantastisk innlegg!!

Gitte sa...

*ler*
Herlig hverdagsbeskrivelse:)

Klem Gitte

smilehull sa...

Det var dagens!!!
Herlig realistisk skrevet! Og som hentet ut fra vår hverdag også...

Men jula kommer uansett, og om ikke alle gulv og kriker og kroker er skuret gullende rene, skapene er fyllt opp med kaker og annet julegodt, fryseren tyter av ribbe og pinnekjøtt, skal vi nok få en knall jul uansett:) Og helt ærlig...i jula dreier mye seg om ungene, og tror du de bryr seg så hardt om det er noen hybelkaniner som holder nissene med selskap? Neppe! ;)

Fortsatt fin adventstid til deg og dine:)

La luz del norte sa...

Haha! Så bra! Jeg trodde jeg var den eneste som ikke hadde et glanset julehjem ferdig nå... Neida, vi er da hverdagsmennesker de fleste av oss! Jeg har ikke engang funnet frem den riktige adventslysestaken, jeg. Det ble et lilla brett med noen kubbelys på i år og en lilla duk. Dagene flyr rett og slett av gårde med ei lita snuppe å kose og leke med, og kveldene går vel for det meste med til litt husarbeid og praktiske gjøremål. Blogging er det dårlig med, men det kommer uansett sist i rekka, så denne kvelden er et unntak - dvs. jeg har faktisk rydda en del etter at skatten sovnet kl. åtte... Hm - nå fikk jeg virkelig fart på skrivinga her, men jeg må finne senga snart. I morra starter mi julestri - med baking sammen med mor og søster!

Håper dere får fine dager fremover!!

Klem fra Solrosa

Stines Hjem - Livet på landet sa...

Hehehe.. Juleidyllen på sitt beste )

3prinser sa...

Kjenner meg litt igjen ja... selv om mine er noen år større...

Min lille interiør og hverdags dagbok sa...

Fantastisk godt innlegg♥
-Beate-

Kristel sa...

Hørtes veldig kjent ut ja! :P

Johanne Brekkevold sa...

So true! So true:) Slitsomt og fint på samme tid.

Lindas Lille Leilighet sa...

Haha..herlig!:D Tror nok flere kjenner seg litt igjen her:) Det er alltid noe som skjer liksom:P Men om man vile dele det på en blogg er opp til hver enkelt tror jeg:) Føler ikke noen er falske pga det:)

Klem

Anonym sa...

Bra skrevet. Her får du fram dine tanker om blogg, samtidig som du får fram at bloggen ikke handler om alle deler av livet ditt. Jeg er mor til 2 små selv, og likte spesielt 17-18: Kaos. Skriver under på den!! Det ordet holder lenge! :)

3prinser sa...

PS. jeg har en liten advents gibort som du kanskje vil delta i ;)

Joni (pigesind) sa...

I går kom pakken du sendte! Å, så glad jeg ble!! Utrolig fine ord i kortet:-) Det kommer et lite takkeinnlegg på bloggen litt senere i kveld;-) Forresten så bodde jeg faktisk i Trondheim et år, men da samboeren dukket opp bar det i veg sørover. Inntil jeg fikk overbevist han om at intet er som det høye nord;-)

Gode lørdagsklemmer!

TULLA PÅ ULLA. sa...

*ler

Ikke av, men med;-) Herlig lesestoff. Godt at det fins noen som tørr å vise hvordan de virkelig har. :-) Sannelig mange nok blogger hvor alt er bare idyll..
Nydelig pepperkakehus. Vi har ikke kommet dit enda vi. ..

Fragmenter sa...

Flott innlegg, og overhodet ikke noe problem å kjenne seg igjen. Selv om jeg ikke har så små barn lenger. Bloggen er mitt fristed, og jeg skriver om det positive, fragmenter fra mitt liv. Men helheten er jo gjerne litt mer kompleks:-) Takk for at du delte!

Felisol sa...

Herlig innlegg. Å, som jeg savner det alt sammen, kaos, rot, felles kakebaking, obligatorisk juleverksted, lettvinte middager, og avslapning SAMMEN foran advent barnetv.
Jeg spiller ennå av Skomakergata og Blåfjell i adventtiden.
Trøtt, ja. Julereint, nei. Den mørkeste tida på året ser man knapt skitt. Sangene, konsertene, gang rundt juletreet, det er viktig det.
Har aldri laget så fint pepperkakehus som du. Pleide å kjøpe halvfabrikata fra Finnland for 24 år siden eller så.

Siden den tid har jeg rasjonalisert bort 50 julebrev og ditto gaver. det blir lett mye gavemas når ungene er små, og tantunger og venninne unger likeså. Jeg husker med gru en jul min prinsesse brukte tre ddager på å pakke ut alle gavene. Det var så opplagt feil.

Er du klar over at NRK har egen julemusikk stasjon i desember. Sløyfene blir så mye vakrere når de er knyttet til toner av Glade Jul.

P.S. Ikke pudder på barnerumper lærte vi. Det fine pudderstøvet kan sette seg både i halsen og i øynene..