fredag 27. januar 2012

Karnevaltid!

Iallefall snart. Og da gjelder det å legge hodet i bløtt, og finne kostyme til vesla. Har hørt at det slettes ikke er alle barnehager som arrangerer karneval rundt fastelavn, pga kjøpepress... Det er fryktelig synd, for det er jo så artig å kle seg ut! Det er en fin måte å lære ungene å ikke ta seg selv så høytidelig hele tiden, at det går an å dumme seg ut iblant, og se litt teit ut. Ikke for det, man trenger slettes ikke se teit ut når man kler seg ut! Og et viktig poeng til; det trenger ikke koste noe å kle seg ut! En trenger bare litt fantasi. 

I år vil Eline være Pinky fra Kaptein Sabeltann, og jeg skal love deg at hun kommer til å bli den fineste lille piraten i (nautiske) mils omkrets:) 

På salg på cubus fant mamma den hvit og rødstripete genseren, knebuksa fra Kappahl funnet i klesskuffa, beltet er mitt, det grønne båndet et gammelt hårbånd som jeg ikke har greid å kaste, plastikkperlekjedet mitt, gamle armbånd fra H&M, skjerf som hodeplagg og en ørering fra lekebutikken. Og kanskje det mest geniale av alt; bunadsskoene passer jo helt perfekt som pirat-sko! Det var Min Lille Boble-Kine (som har noen herlige sjørøvergutter) som satte meg på den ideen:)

Har dere forslag til karneval-outfit? Og hvordan gjøre det enkelt og billig?

for flere bilder av sjørøverjenta mi + kikkert og kart se her!

Her er en liten blomster-fe, fra fjorårets karneval. Jeg sydde et skjørt av et gammelt underskjørt + et silkeskjerf fra bruktbutikken, applikerte silkeblader på en hvit genser, og blomstene klipte jeg ut fra en heklet duk. (også fra bruktbutikken). Vingene fikk hun til jul.
Hadde vært fint å se flere karevalinnlegg rundt om på bloggene her etter hvert:)

Bli gjerne med på lotteriet mitt! Du kan vinne deilige pulsvarmere fra Avoca! sponset av Wilmas Hus!

god helg damer!

12 kommentarer:

IC.B sa...

Å så herlig.
Ja, jeg misunner dere, kjedelig å ikke ha det. Det klør i fingrene, men det hjelper fint lite.
Pia ble kjempefin! Eline i et nøtteskall :)

Kine sa...

Eline blir en kjempefin pinky!! Så koselig at du linket til meg :) Bunadsko er det beste sjørøvertipset jeg har faktisk ;-) Alle blir imponerte når de ser guttene er utkledd, MED sko! :D

Kine sa...

Og så er jeg helt enig i at det ikke trenger å koste noe. Her fikk Nias langemanndrakt til bursdagen, og de to eldste fikk også en til drakt hver. Men tror du de bruker draktene oftest?Neida, som oftest er de kreative med klær de har fra før. Striper=sjørøver ;-) Og mamma'n har jo så mye smykker!

Kjøpte store ringer på kappahl for 10kr per stykk i går, små ringer i str xs men med stor sten på!Sånn som ekte sjørøvere har ;-)

ReVinyl sa...

Hærlig!

Da Sigurd var 2-3 år, hadde han jeg på han mørkt ullundertøy, min manns hvite helsetrøye utenpå og malte han litt hvit i ansiktet. Det brukte jeg 0 kroner og tid på. Fint lite spøkelse. Anbefales! Event klipp store (det må jo ikke bli for skummelt ;))hull til øyne i et hvitt gammelt laken.

Hund: Eks brun strømpebukse på hodet. Bena blir ørene. Brune sokker på hendene som labber, og brunt langundertøy.

Fin hælg!
Klæm

smilehull sa...

Det er så sant, så sant! Kjenner jeg blir litt irritert når man allerede nå får store reklameblader i posten fra lekebutikkene med alle de "fine" kostymene barna bare "må" ha....kjøpepresset starter tidlig! Det morsomme er jo at det ofte er de hjemmelagde kostymene som blir husket best:) Fin Pinky blir hun!

Så hyggelig at du likte pakken:) Morsomt å lage noe som blir satt pris på!

God helg til dere:)

Guri sa...

Søt lita karnevalsjente du har :) Litt dumt hvis de ikke har karneval i barnehagen, men skjønner poenget med kjøpepresset.... Men det finnes alternativer som du viser :)
Klæm

Anette sa...

Hei Kristin! Så bra med tips til karneval:D nå ble jeg inspirert! Man kan jo gjøre det både morsomt og fint uten å bruke altfor mye penger og tid på det:) Tusen takk for god motivasjon!

Har et lite tips ang kostyme;) Jeg har tenkt å kle min lille M ut som et datavirus på årets karneval;) Da trenger du en fargerik og slitt t-skjorte og strømpebukse/bukse/skjørt med hull her og der, denne kan man skrive noen "datautrykk" på for eks: error, koobface, ++. og som pynt på toppen kan man lage en hårbøyle med nettverkskabler som dekor ;)

I & du... sa...

Her i huset er det kun mor som skal på karneval på jobb, om to uker. Tips taes i mot med takk! ;) Så ja, gjerne flere karnevalsbilder på bloggene fremover. I fjor var jeg "gravid-russ" så da bør nok russedressen få hvile i år :P

Veldig stilig pirat forresten! :D

Ha en fin-fin søndagskveld!

klem

Veronica sa...

Så herlig kostyme. Det er jo synd hvis det skal bli kjøpepress pga. karneval. Håper ikke det er sånn for mange steder. Håper Eline får en fin piratfeiring.
klem

Elisabeth sa...

Hei og takk for hyggelig kommentar på bloggen min! :) Veldig søt pirat, jeg må prøve å komme på noe lurt å kle ut datteren min som jeg også... Tenkte litt på å sy et enkelt dyrekostyme av noe slag, men vi får se hva jeg rekker. Om det blir noe av skal jeg legge ut bilder :)

Familiene Buer Buer og Kolnes sa...

Herlige karnevalklare barn!!

Pia sa...

Sabeltann er populært her også. Vi har ikke fått vite noe om noe karneval ennå, men regner med at det kommer.