onsdag 13. april 2011

trenger gode råd!

Det ble igjen noe garn fra bestemorswapen, og siden jeg har et tonn med ventetid å slå ihjel, hekler jeg et lite lappeteppe til snuppegullets dukke. Ja, det blir mye utstyr til den dukka etterhvert, men veldig gøy at det er hjemmelaget, og litt annerledes enn det man får kjøpt i butikken! :)
Men hvordan monterer dere slike tepper? Jeg har prøvd litt, men synes ikke det blir pent... Finnes det noen oppskrift/beskrivelse på hvordan man hekler sammen slike lapper et sted på the world wide web?
...Og så er det dette med festing av tråder... Det må være noe av det kjedeligste som finnes! Og hvordan fester man trådene slik at de ikke synes??? Jeg trenger hjelp!

Og i morgen er den store påskelotteridagen er på Kreativius! Jeg gleder meg til å trekke, og er spent på hvem jeg skal sende en overraskelse i posten:) Det er ikke for seint å melde seg på! Se hva jeg har gjort i dag! Ikke en liten jobb nei! :D Husbonden himlet litt med øynene og presiserte at det finnes måter å trekke på som er ganske mer lettvint enn denne... Men igjen; har man tid, så er det koselig å gjøre det på gamledager-måten!
fin lillelørdag!

15 kommentarer:

Gult hus sa...

Hei Kristin, det er noen nydelige lapper du har heklet der! Jeg fikk hjelp av mamma (da jeg gikk og ventet 3.-mann) til å sy de sammen. Ja vi rett og slett sydde de sammen med nål og garn. Det ble så fint atte :-)
Jeg istemmer husbondens OI! Oioioi du har god tid! Men bra at du koser deg :-) Gleder meg til lotteriet og krysser fingrene :-)
Fin lillelørdag til deg også :-)
Klem.

Vårglad sa...

Nydelige farger, det blir nok eit flott teppe! Du finner ein del videoer på youtube som viser korleis du kan hekle dei saman. Bl.a. denne: http://www.youtube.com/watch?v=DUe7rGpHXhc og denne: http://www.youtube.com/watch?v=jolIjgxyXlo&feature=fvwrel.

Maysan sa...

Fantastisk flott teppe til dukken! Og jeg må beklage å si at jeg har INGEN gode råd til deg. hehe.

Men gud som jeg gleder meg til trekningen av påskelotteritet :)

Frihet sa...

Fin dag videre til deg også!!
Kan ikke hjelpe deg med hekling, blir sikkert fint uansett hva du gjør!

Stikk innom meg og gjett, lykke til.

Jenny - supersnella sa...

så flink du er å hekle! Jeg har laget ett babyteppe, og noen ruter - men har mistet heeelt piffen. Nettopp pga uendelige tråder som må festes ;) Gørrkjedelig! Men jeg sydde sammen rutene ja. Det ble fint det. :)

Jeg krysser fingrene for lotteriet - og tenker det nok er mange andre som gjør det også :)

(og du - så moro at du kjenner merete og tor-inge! vi skal besøke dem til helga. Stas!)

klem

Anonym sa...

Hei! Fant en enkel og fin måte å hekle sammen oldemorsruter på: http://hobbyugla.blogspot.com/2010/10/sammenhekling-av-oldemorsruter.html

Lykke til!

Jeg vil gjerne være med på påskelotteriet ditt :-)

Carina
cstens@frisurf.no

Bondekona sa...

Ja, bruke tiden så lenge du har den.
:)
Men tror ikke jeg skal gi deg et eneste hekleråd..

Guri sa...

Dette vert spanande. Både det ene og det andre ;)

Sonja frå Sunnfjord sa...

Dette blir eit flott teppe!
Du kan ta ein titt inne hos "attic24.typepad.com" for å sjå korleis ein kan hekle saman ruter. I kolonna til venstre under Patterns and tutorials finn du "Joining granny squares" og "Joining squares as you go". Den siste er vel uaktuell denne gong, sidan du sikkert ikkje hadde planar om fleire omgangar på rutene dine.

Anonym sa...

Så fint teppe! Det blir nok dukka glad for:)
Eg hadde samme problem for ei stund tilbake. Hekla babyteppe til jenta mi.. Søkte litt på nett, men fant liksom ingen oppskrifter på dette som eg likte. Det eg gjorde var å hekle rutene sammen med samme heklemetode som eg hekla sjølve ruta. Hekla dei sammen i dei store hola i rutene. Blei liksom ein ekstra kant mellom alle rutene som står litt opp, men det blei egentlig veldig fint synes eg iallefall. Veldig dårlig forklart, men kan legge ut bilde på bloggen min viss du vil, eller sende til deg... Veit ikkje om eg kan legge til det her i kommentarfeltet(?)
Lykke til uansett:)

Anonym sa...

Du inspirerte meg til et blogginnlegg.. måtte legge det ut med ein gang:) God kveld til deg!

Fragmenter sa...

Så deilige farger! Jeg hev meg på den swap'en jeg også, etter å ha sett den her hos deg:-) Er så spent på hvilke ruter som dukker opp i postkassa!

Her er en fin forklaring for sammenhekling, metode nr.2
http://www.tynn.no/syl/2010/03/sammenhekling-av-bestemorruter/

IdéSpiren sa...

Heldige dukka! (Og dukkemamma'en) Utrolig herlige farger og ruter!

Kan dessverre ikke hjelpe med verken montering eller hekling generellt :P Men et ønske om en kjempefin dag kan du få ;) :)

Klem!

Unknown sa...

God måren snuppemor!

Eg kose meg med bladene mine eg ja :o) Og så blir det ein del sying for tida, ikkje så mange bloggerunder.

Eg har fått med meg det flotte du har laga i det siste da, flinka! Skikkelig like dynetrekkene dine, og detta hekleteppet blir nok fint te dukka ja.
Ser du allerede har fått hjelp te kossen du ska montere det, så då ønske eg deg lykke te med det :o)

Og snart komme litle prinsen og ja!
Så flott gravid du e altså :o)
Nå har jo Barbro fått, så snart trille dåkke vel tur og kafekose dåkke tenke eg :o)

Tenke masse på deg vennen, sjøl om eg ikkje kommentere så ofte som før. Livet tar litt for stor plass for tida, og det e jo egentlig ein bra ting :o)

Ha ei strålande påske!
Kan sei at eg ser fram te nåken fridager ja...

Katrine sa...

I oppskriften jeg bruker til "blomsterlappene" er det oppskrift på sammenhekling av teppet. Den er superenkel og det blei kjempefint på "testlappene".